24 اسفند 1400 - 15:29

پوشش زنده تحولات اوکراین| زلنسکی: نیاز به حمایت نظامی بیشتری از اروپا داریم/ امکان دستیابی به توافق صلح در فروردین‌ماه

در شرایطی که رئیس‌جمهوری اوکراین دائماً از آمادگی برای مذاکره مستقیم با ولادیمیر پوتین به‌منظور حل‌وفصل مناقشه و امکان توافق برای پایان درگیری‌ها صحبت می‌کند، طبق اطلاعات کرملین، هیچ درخواستی برای گفت‌وگوی رهبران دو کشور به مسکو ارسال نشده است.
کد خبر : 11394

پایگاه رهنما:

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین شب گذشته (دوشنبه) در پاسخ به سؤال خبرنگاران درباره امکان مذاکره بین ولادیمیر زلنسکی و ولادیمیر پوتین اعلام کرد که دفتر ریاست‌‌جمهوری اوکراین، هیچ درخواستی برای گفتگوی تلفنی با رئیس‌جمهوری روسیه به مسکو ارسال نکرده است.

سخنگوی کرملین پیش از این گفته بود که امکان برگزاری دیدار پوتین و زلنسکی منتفی نیست، البته ابتدا هیئت‌ها و وزرای خارجه دو کشور باید به وظیفه خود عمل کنند تا رؤسای جمهوری برای نتیجه‌گیری نهایی دیدار کنند و نه به‌خاطر اینکه گفتگویی انجام شده باشد.

هفته گذشته سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در جریان دیدار با دیمیتری کوله‌با، همتای اوکراینی خود در آنتالیای ترکیه، در خصوص امکان مذاکره بین رهبران دو کشور گفتگو کرده و یادآور شده بود که پوتین مذاکره با زلنسکی را رد نمی‌کند، البته قبل از دیدار بین دو رهبر، "کارهای مقدماتی باید انجام شود".

رئیس‌جمهوری اوکراین طی روزهای اخیر دائماً از آمادگی خود برای گفتگوی مستقیم با ولادیمیر پوتین به‌منظور حل‌وفصل مناقشه صحبت می‌کند. زلنسکی هفته گذشته از امکان توافق با روسیه درباره وضعیت کریمه و همچنین دو منطقه خودخوانده لوهانسک و دونتسک خبر داده بود.

این خبر به‌روزرسانی می‌شود| در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روزبیستم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

15:10- حدود 1.83 پناهجو از اوکراین به لهستان گریخته‌اند

1.83 میلیون پناهجو از آغاز جنگ اوکراین از این کشور به لهستان گریخته‌اند. گارد مرزی ملی لهستان روز سه شنبه در توییتر اعلام کرد 71600 نفر روز دوشنبه از مرز عبور کردند. این میزان البته نسبت به روز گذشته 13 درصد کاهش داشته است.‎

15:07- جمهوری چک در اسکان پناهندگان روزافزون اوکراینی با مشکل مواجه شده است

وزارت کشور جمهوری چک اعلام کرد که بیش از 160 هزار پناهجوی جنگی از اوکراین مجوز اقامت رسمی در جمهوری چک دریافت کرده‌اند. نیمی از پناهجویان کودکان و نوجوانان هستند. بر اساس داده های تلفن همراه، مقامات چک تعداد کل پناهجویان از اوکراین در این کشور را بین 200 تا 270 هزار تخمین می زنند.

جمهوری چک به طور فزاینده‌ای برای یافتن محل اقامت برای پناهندگان تازه وارد مشکل پیدا کرده است. اکنون در پراگ از سالن های بدنسازی به عنوان راه حل اضطراری استفاده می شود. در دومین شهر بزرگ، برنو، تخت‌هایی در مرکز نمایشگاه تعبیه شده است. به همه سازمان های دولتی دستور داده شده است که به دنبال محل اقامت باشند. پناهندگان همچنین در دو خانه استراحت مخصوص نمایندگان پارلمان چک اسکان داده شده‌اند.

وزیر کشور جمهوری چک اعلام کرده است که شمار پناهندگان از اوکراین طی چند هفته دیگر به 400 هزار نفر هم خواهد رسید.‎

15:02- آسیب اقتصادی هنگفت اوکراین از جنگ

اوکراین انتظار دارد در نتیجه جنگ روسیه به اقتصاد داخلی آسیب زیادی وارد شود. "سرهی مارچنکو"، وزیر دارایی اوکراین در گفتگو با مجله آمریکایی "فوربس" اظهار داشت: وزارت اقتصاد انتظار دارد یک سوم تا نیمی از تولید ناخالص داخلی را از دست بدهد.

وی بدون اشاره به جزئیات گفت: برآورد دیگر حدود 500 میلیارد دلار خسارت اقتصادی است. مبلغ دقیق را فقط بعد از جنگ می توان محاسبه کرد.

"دنیس کودین"، معاون وزیر اقتصاد اوکراین اخیراً خسارت وارده به زیرساخت های ایجاد شده تا به امروز را 119 میلیارد دلار اعلام کرده است. عکس ها و فیلم ها ویرانی های قابل توجهی را در اوکراین نشان می دهد. به گفته پلیس، 600 خانه در دومین شهر بزرگ اوکراین خارکف تخریب شده است.

14:34- تعداد پناهندگان اوکراینی از مرز 3 میلیون نفر گذشت

تقریباً حدود سه هفته پس از آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین، بیش از سه میلیون نفر از این کشور فرار کرده‌اند. سخنگوی سازمان بین‌المللی مهاجرت (IOM) روز سه‌شنبه در ژنو گفت که تعداد پناهندگان از مرز 3 میلیون نفر گذشته است.‎

14:28- زلنسکی: نیاز به حمایت نظامی بیشتری از اروپا داریم

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین گفت که می‌توان جلوی جنگ روسیه علیه کشورش را گرفت منتها با ایجاد ائتلاف و همبستگی با کشورهای اروپایی.

او گفت که ما نیاز به حمایت نظامی بیشتری از اروپا داریم و باید تهاجم روسیه را متوقف کرد؛ چرا که کشورهای اروپایی هم هدف مسکو هستند.

گفتنی است که طی 20 روز از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین، به رغم وعده‌های اروپا و آمریکا، هیچ یک از این کشورها حاضر به کمک نظامی به اوکراین نشده و از بیم واکنش مسکو، صرفا به حمایت لفظمی و وضع برخی تحریم‌ها بدون تحریم نفتی مسکو اکتفا کرده‌اند.

14:23- فنلاند: پوتین به دنبال تغییر دولت در اوکراین نیست

" سائولی نینیسته"، رئیس جمهور فنلاند احتمال می دهد که جنگ تجاوزکارانه "ولادیمیر پوتین"، رئیس جمهور روسیه علیه اوکراین برای تغییر دولت در کی یف نیست. وی در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی آمریکایی سی‌ان‌ان گفت در حالی که پوتین لیست خواسته های خود را دارد، به نظر می رسد که تغییر رهبری در اوکراین دیگر در این لیست نیست. وی اخیرا روز جمعه با پوتین درباره جنگ اوکراین صحبت کرده بود.

رئیس جمهور فنلاند گفت: پوتین خیلی واضح به او گفت که هرگز خواستار تغییر دولت در اوکراین نیست. در عوض، پوتین می خواهد شبه جزیره کریمه دریای سیاه به عنوان بخشی از روسیه به رسمیت شناخته شود، وی خواهان گسترش منطقه دونباس شرقی اوکراین که توسط جدایی طلبان طرفدار روسیه کنترل می شود و همچنین بی طرفی اوکراین است. نینیستو همچنین گفت یک چیز برای او کاملاً واضح است: پوتین مایل است مستقیماً با ایالات متحده صحبت کند.

14:18- منع رفت و آمد 36 ساعته در کی‌یف اعمال می‌شود

منع رفت و آمد 36 ساعته از عصر سه شنبه در کی یف اعمال خواهد شد. "ویتالی کلیچکو"، شهردار این شهر روز سه شنبه در پیام رسان تلگرام گفت که منع رفت و آمد از عصر سه شنبه ساعت 20 (به وقت محلی) تا پنج شنبه ساعت 7 صبح ادامه خواهد داشت. وی از یک "لحظه سخت و خطرناک" برای پایتخت اوکراین صحبت کرد.

کلیچکو گفت: تردد در کی یف بدون مجوز خاص ممنوع است. بیرون رفتن فقط برای رفتن به پناهگاه مجاز است.

ارتش روسیه در حال حاضر حملات خود به کی یف را افزایش داده است. بامداد سه شنبه یک سری انفجارهای مهیب در این کلانشهر رخ داد. به گفته خدمات اورژانس اوکراین، حداقل سه ساختمان مسکونی مورد اصابت قرار گرفته و حداقل دو نفر کشته شدند.‎

14:15- اوکراین: بر سر دوراهی توافق بر سر مذاکرات و یا تشدید حملات روسیه قرار داریم

رهبری اوکراین جنگ را در نقطه‌ای حیاتی می‌بیند که می‌تواند به توافقی از طریق مذاکره با روسیه یا حمله جدید روسیه منجر شود.

"اولکسی آرستویچ"، مشاور ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در این باره گفت: ما بر سر دو راهی قرار داریم. یا بر سر مذاکرات فعلی به توافق می رسیم و یا روس ها تلاش تهاجمی دیگری را در پیش می گیرند و سپس دوباره مذاکرات انجام می شود. ‎

14:09- حزب دولتی آلمان عملیات ناتو در اوکراین را ممکن دانست

"ساسکیا اسکن"، رئیس حزب دولتی سوسیال دموکرات آلمان عملیات ناتو در اوکراین را امکان پذیر دانست. وی در گفتگویی با یک رسانه آلمانی در عین حال گفت: من فکر می کنم اکنون به وضعیتی رسیده‌ایم که هرگز نباید چیزی بگوییم زیرا نمی دانیم که تحولات چگونه ادامه خواهد داشت، اما به گونه‌ای که اوضاع در حال حاضر پیش می رود این وضعیت کمکی به تشدید تنش ها خواهد بود و ما باید بسیار بسیار مراقب باشیم.

وی ارسال تسلیحات به منطقه جنگی اوکراین را عبور از خطوط قرمز سیاست خارجی آلمان دانست.‎

14:04- آلمان یک هواپیمای سوخت رسان را از اردن به جناح شرقی ناتو منتقل می‌کند

ارتش آلمان یک هواپیمای سوخت رسان را که قبلا در اردن مستقر بود، خارج کرده و آن را برای عملیات در جناح شرقی ناتو در دسترس قرار داده است.  

یک سخنگوی ارتش در گفتگویی با خبرگزاری آلمان روز سه شنبه در برلین گفت که این هواپیمای مدل A400M اکنون در آنجا برای سوخت گیری هوایی  هواپیماهای ناتو مورد استفاده قرار خواهد گرفت. ‎

13:57- وزارت دفاع انگلیس: روسیه به دنبال ایجاد یک منطقه جدایی طلب در خرسون است

به گفته وزارت دفاع انگلیس، روسیه می تواند یک "منطقه جدایی طلب" در منطقه اشغالی خرسون ایجاد کند. بر این اساس، روسیه در نظر دارد یک دولت طرفدار روسیه را در پایتخت منطقه‌ای به همین نام مستقر کند. این  اقدام به منظور اعمال کنترل سیاسی در این منطقه اوکراین است.

بر این اساس ایجاد چنین "منطقه جدایی طلب" را می توان با یک همه پرسی  جعلی الگوبرداری از به اصطلاح جمهوری های خلق لوهانسک و دونتسک در شرق اوکراین و شبه جزیره کریمه که به روسیه ضمیمه شده است، مشروعیت بخشید. "جیمز کلورلی"، معاون وزیر امور خارجه انگلیس گفت که هرگونه تلاش برای برگزاری همه پرسی محلی، تلاش دیگری برای اعتبار بخشیدن به یک تهاجم غیرقابل قبول، غیرقابل توجیه و غیرقانونی خواهد بود.‎

13:52- جانسون: وابستگی اروپا به انرژی روسیه عامل مهم در حمله به اوکراین بود

بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس وابستگی کشورهای اروپایی به صادرات انرژی روسیه را عاملی کلیدی در حمله به اوکراین می داند. بوریس جانسون در مقاله ای برای تلگراف بریتانیا نوشت که کشورهای غربی در عدم محدود کردن شدید روابط اقتصادی با مسکو پس از الحاق کریمه به روسیه در سال 2014، مرتکب اشتباه وحشتناک شدند.

وی افزود: ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در آغاز جنگ می دانست که غرب به سختی می تواند کشورش را مجازات کند. او می دانست که یک وابستگی برای غرب ایجاد کرده است.

نخست وزیر انگلیس خواستار پایان دادن به وابستگی به صادرات نفت و گاز روسیه شده و گفت: این اقدام گزینه های مالی پوتین را به شدت محدود می کند. او بار دیگر برای طرح دولت بریتانیا به منظور محدود کردن شدید واردات نفت و گاز از روسیه تا پایان سال تبلیغ کرد. بریتانیا بسیار کمتر از آلمان و سایر کشورهای اتحادیه اروپا به مواد خام روسیه وابسته است.‎

13:38- انگلیس صادرات کالاهای لوکس به روسیه را ممنوع کرد

بریتانیا صادرات کالاهای لوکس به روسیه را ممنوع کرد. "ریشی سوناک" وزیر دارایی انگلیس امروز (سه شنبه) اعلام کرد، همزمان، تعرفه های جدیدی بر واردات روسیه مانند ودکا به ارزش 900 میلیون پوند وضع خواهد شد.

سوناک اعلام کرد: تعرفه های گمرکی جدید ما اقتصاد روسیه را بیشتر از تجارت جهانی منزوی می کند و تضمین می کند که مسکو از سیستم بین المللی مبتنی بر قوانین که به آن احترام نمی گذارد سود نمی برد.‎

13:02- قدردانی لاوروف از مواضع اصولی و واقع‌بینانه ایران در قبال اوضاع اوکراین

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه امروز سه‌شنبه در دیدار با امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران تأکید کرد که فدراسیون روسیه از مواضع اصولی و واقع‌بینانه جمهوری اسلامی در قبال آنچه در اوکراین رخ می‌دهد، قدردانی می‌کند.

به‌گفته وی، علی‌رغم عوامل خارجی، گردش مبادلات بازرگانی روسیه و ایران با اطمینان در حال رشد است و دو کشور در حال آماده‌سازی اسناد جدیدی هستند که باید کیفیت بالای مشارکت دوجانبه را نشان دهد. ‎

12:25- حکومت نظامی در اوکراین تا 4 اردیبهشت تمدید می‌شود

"ولادیمیر زلنسکی"، رئیس جمهور اوکراین خواستار تمدید حکومت نظامی در اوکراین تا 24 آوریل (4 اردیبهشت 1401) شده است. به گفته وی مردان بین 18 تا 60 سال باید برای مبارزه با مهاجمان روس در کشور بمانند. زلنسکی پیش نویس قانون مربوطه را به پارلمان ارائه کرد. انتظار می رود نمایندگان مجلس در این هفته به آن رای دهند. رئیس جمهور اوکراین در 24 فوریه (5 اسفند) و هم زمان با آغاز حمله روسیه، وضعیت جنگی را در کشورش اعلام کرد.‎

12:23- سازمان ملل: بیش از 2.8میلیون پناهنده از اوکراین گریخته‌اند

طبق گزارش سازمان ملل، بیش از 2.8 میلیون نفر از اوکراین در حال حاضر به خارج از کشور پناهنده شده‌اند. بیشتر آنها ابتدا در کشورهای همسایه پناهنده شده‌اند.

12:19- حدود 160هزار پناهنده اوکراینی هم در آلمان ثبت‌نام کرده‌اند

روزانه حدود 12000 پناهجوی جنگی از اوکراین همچنان به آلمان می آیند. وزارت کشور فدرال روز سه شنبه اعلام کرد که از آغاز جنگ تجاوزکارانه روسیه، 159772 نفر از اوکراین وارد آلمان شده‌اند. با این حال، فقط آن دسته از پناهندگانی که توسط پلیس فدرال شناسایی می شوند، ثبت می شوند و از این روو احتمالا آمار واقعی پناهندگان ورودی به آلمان بیشتر است.‎

12:15- سران کشورهای لهستان، چک و اسلوونی برای دیدار با زلنسکی به کی‌یف می‌روند

سران کشورهای لهستان، جمهوری چک و اسلوونی قصد دارند امروز (سه‌شنبه) برای دیدار با "ولادیمیر زلنسکی"، رئیس جمهور اوکراین به کی‌یف سفر کنند.

دولت ورشو اعلام کرد که این سفر در هماهنگی با چارلز میشل رئیس شورای اتحادیه اروپا و اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا انجام می شود. علاوه بر ماتئوش موراویسکی، نخست وزیر لهستان، پتر فیالا، نخست وزیر چک و یانز یانسا، همتای اسلوونیایی وی، جاروسلاو کاچینسکی معاون نخست وزیر لهستان نیز در این نشست شرکت خواهد کرد.‎

12:12- روسیه همچنان به انتقال گاز به اروپا از طریق اوکراین ادامه می‌دهد

با وجود جنگ اوکراین، روسیه اعلام کرد که به ارسال حجم زیادی گاز از طریق کشور همسایه خود اوکراین به اروپا ادامه می‌دهد. همانطور که شرکت دولتی روسیه گازپروم به خبرگزاری روسی تاس اعلام کرد، روز سه شنبه (امروز) 109.6 متر مکعب باید به سمت غرب پمپ شود. همن میزان گاز روز دوشنبه هم از این طریق پمپاژ شد. ‎

11:40- کنترل ارتش روسیه بر کل منطقه خرسون/ منهدم‌شدن 3 آشیانه هواپیمای ارتش اوکراین

ایگور کوناشینکوف، سخنگوی رسمی وزارت دفاع روسیه امروز سه شنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد: «نیروهای مسلح روسیه از آغاز عملیات ویژه نظامی در خاک اوکراین 1306 دستگاه خودروهای زرهی و 156 فروند هواپیمای بدون سرنشین ارتش اوکراین را منهدم کردند.»

به گفته وی، از تاریخ 24 فوریه (5 اسفند ماه) تاکنون 156 پهپاد، یک هزار و 306 دستگاه تانک و سایر خودروهای زرهی، 127 سامانه موشک پرتاب چندگانه، 471 قبضه توپ صحرایی و خمپاره‌انداز و همچنین به عنوان 1054 دستگاه وسایل نقلیه ویژه نظامی نیروهای مسلح اوکراین منهدم شده است.

سرلشکر کوناشینکوف همچنین گفت که نیروهای مسلح فدراسیون روسیه کنترل کامل کل قلمرو منطقه خرسون اوکراین را به دست گرفتند و پیشروی ارتش همچنان ادامه دارد.

سخنگوی وزارت دفاع روسیه در این کنفرانس خبری اعلام کرد که نیروهای مسلح روسیه آشیانه‌های یک فروگاه نظامی در نزدیکی شهر کراماتورسک که هواپیماها و بالگردهای نیروهای مسلح اوکراین در آنجا مستقر بودند، منهدم کردند.

به گفته وی، در این حمله سه آشیانه منهدم شد که در آنها چهار فروند هواپیمای تهاجمی سوخو-25 ، یک فروند بالگرد میگ-24 و پنج فروند بالگرد میگ-8 مستقر بود. علاوه بر این، نیروهای هوا-فضا و پدافند هوایی روسیه دو هواپیمای اوکراینی، یک بالگرد و 13 پهپاد را نیز در یک روز سرنگون کردند.

کوناشینکوف در ادامه یادآور شد که واحدهای نیروی هوابرد روسیه پایگاهی از نیروهای ملی گرا و مزدوران خارجی را در نزدیکی منطقه مسکونی تصرف کردند، 10 سامانه موشکی جاولین و سایر سلاح‌های خارجی نیز در این پایگاه توقیف و به یگان‌های نیروهای مردمی دونتسک و لوگانسک منتقل می‌شود.

11:35- روسیه صادرات گندم و نیشکر را ممنوع کرد

نخست وزیر روسیه طی فرمانی موقتاً صادرات گندم و نیشکر به کشورهای اوراسیا را ممنوع کرد.

11:14- آمار اوکراین از تعداد تلفات روسیه در جنگ

کشور روسیه , کشور اوکراین ,

وزارت دفاع اوکراین میزان تلفات و خسارات وارده به نیروهای مسلح روسیه تا تاریخ 15 ماه مارس 26 اسفند ماه را بدین ترتیب اعلام کرده است:
 13500 نیروی نظامی؛
 1279 خودروی زرهی ؛
 640 وسیله نقلیه نظامی؛
81 فروند هواپیما،
 150 دستگاه سیستم توپخانه؛
 60 ماشین حمل سوخت؛
 95 فروند بالگرد؛
 36 سیستم پدافند هوایی؛
9 هواپیمای بدون سرنشین؛
 404 دستگاه تانک؛
 64 دستگاه سامانه پرتاب موشک مختلف؛
 و 3 کشتی و قایق نظامی.‎

11:07- روسیه مجبور شد استقلال دونتسک و لوهانسک را به‌رسمیت بشناسد

آلکسی پولیشچوک، مدیر بخش دوم کشورهای مستقل مشترک‌المنافع وزارت امور خارجه روسیه امروز در مصاحبه با خبرگزاری نووستی گفت: در خصوص بازگشت احتمالی دو منطقه دونتسک و لوهانسک به ترکیب کشور اوکراین تنها مردم ساکن این مناطق تصمیم‌گیری خواهند کرد.

وی گفت: «دونتسک و لوهانسک مدت‌ها قبل از اینکه روسیه حاکمیت آنها را به‌رسمیت بشناسد، استقلال خود را اعلام کرده بودند و این اقدام در چارچوب جنگ داخلی انجام شد که مقامات کی‌یف علیه ساکنان شرق این کشور به‌راه انداختند. در طول هفت سال و نیم، ما به‌دنبال اجرای توافقات مینسک توسط کی‌یف بودیم که معنای آن دقیقاً بازگشت متمدنانه منطقه دونباس به اوکراین بر اساس شرایط ویژه و احترام به حقوق و منافع شهروندان آن بود. در آن زمان مقامات دونتسک و لوهانسک با این وضعیت موافقت کردند.»

این دیپلمات روس افزود: با این حال، در این مدت، کی‌یف به حملات روزانه به مردم ساکن این منطقه ادامه داد و آنجا را در محاصره اقتصادی، حمل‌ونقلی و مالی قرار داد، به‌عبارت دیگر، دولت اوکراین خود شانس حل‌وفصل مناقشه را از بین برد.‎

10:48- ناسا همچنان به همکاری خود با روسیه ادامه می‌دهد

با وجود حمله روسیه به اوکراین، آژانس فضایی ایالات متحده ناسا مجددا همکاری بیشتر با دولت مسکو در رابطه با ایستگاه فضایی بین‌المللی ISS را تایید کرد. جوئل مونتالبانو، مدیر ایستگاه فضایی ناسا، روز دوشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: "ما با هم کار می کنیم، بیش از 20 سال است که با هم کار می کنیم و به این کار ادامه خواهیم داد."

مدیر ناسا گفت: ما می دانیم چه اتفاقی در حال رخ دادن است، اما می توانیم به کار خود ادامه دهیم. هیچ چیز در سه هفته گذشته تغییر نکرده است، ما هیچ آسیبی نمی بینیم. ISS مبتنی بر همکاری است.

10:40- رمضان قدیروف: جنگجویان چچنی در ماریوپل پیشروی می‌کنند

رمضان قدیروف، رهبر منطقه چچن و متحد ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در پیامی در تلگرام نوشت: جنگجویان چچنی در ماریوپل در جنوب اوکراین حضور دارند.

بر همین اساس، این جنگجویان یک و نیم کیلومتر به داخل شهر پیشروی کردند و سپس حمله خود را متوقف کردند. این حملات امروز باید از سر گرفته شود. قدیروف مدعی شد که در میان نیروهای خودی تلفات جانی نداشته است. بر اساس گزارش های قبلی اوکراین، بسیاری از مبارزان چچنی در حملات به کی یف کشته یا اسیر شدند‎

10:36- گفتگوی تلفنی نخست‌وزیر لوکزامبورگ با سران روسیه و اوکراین

"خاویر بتل"، نخست وزیر لوکزامبورگ روز دوشنبه با "ولادیمیر پوتین"، رئیس جمهور روسیه به صورت تلفنی گفتگو کرد. وزارت امور خارجه در لوکزامبورگ اعلام کرد در این گفتگو، وی از وخامت فاجعه بار وضعیت انسانی در اوکراین و اثرات فاجعه بار جنگ بر جمعیت غیرنظامی ابراز تاسف کرد.

بتل گفت: این تراژدی انسانی باید پایان یابد، حمله به اوکراین باید فورا متوقف شود و آتش بس حاصل شود. همه چیز باید انجام شود تا اطمینان حاصل شود که کریدورهای بشردوستانه رعایت می شوند و غیرنظامیان می توانند از درگیری های نظامی فرار کنند.

پس از آن، بتل همچنین با رئیس جمهور اوکراین ولادیمیر زلنسکی هم به صورت تلفنی گفتگو کرد. بر اساس این بیانیه، هر دو توافق کردند که حملات روسیه باید پایان یابد و آتش بس باید در اسرع وقت حاصل شود.‎

10:27- تأکید انگلیس و لتونی بر لزوم استقلال غرب در بخش انرژی از روسیه

"بوریس جانسون"، نخست وزیر انگلیس و "کریسجانیس کارینز"، همتای لتونیایی اش از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه خواسته‌اند تا به حملات خود به غیرنظامیان پایان دهد. سران این کشورها در این باره اتفاق نظر داشتند که پوتین در اوکراین اشتباهی وحشتناک و غیرقابل بخشش مرتکب شده است و حملات بی رویه او به شهروندان بی گناه باید متوقف شود. علاوه بر این، غرب باید به وابستگی خود به روسیه در بخش انرژی پایان دهد. آن ها اعلام کردند: ما می خواهیم گزینه‌های هسته‌ای و تجدیدپذیر را در سریع‌ترین زمان ممکن بررسی کنیم.

جانسون شب گذشته از همتایان خود از کشورهای بالتیک و اسکاندیناوی برای شام پذیرایی کرد. امروز قرار است مذاکرات بیشتری بین این مقامات درباره بحران اوکراین انجام شود.

10:25- مشاور زلنسکی: در مذاکرات به‌دنبال تضمین‌های امنیتی برای آینده هستیم

"ایهور شوکوا"، مشاور سیاست خارجی رئیس جمهور اوکراین در گفتگو با آ ار دی آلمان تاکید کرد که اوکراین در مذاکرات با روسیه به دنبال تضمین های امنیتی برای آینده است.

وی افزود: ما می خواهیم این وضعیت هرگز تکرار نشود." به گفته این مقام اوکراینی در دوره های مذاکره، اخیراً ملاحظاتی "در مورد راه حل مسالمت آمیز احتمالی و تضمین های امنیتی احتمالی برای اوکراین پس از پایان خصومت ها مطرح شده است.

10:22- آمریکا و کانادا رزمایش نظامی در قطب شمال برگزار می‌کنند

در بحبوحه مناقشات با روسیه، ایالات متحده و کانادا در حال برنامه ریزی یک رزمایش نظامی در قطب شمال هستند. "جان کربی"، سخنگوی پنتاگون روز دوشنبه در واشنگتن اعلام کرد که این عملیات موسوم به «Noble Defender“ قرار است از چهارشنبه با حمایت دانمارک آغاز شود.

برای واشنگتن، قطب شمال از اهمیت استراتژیک بالایی برخوردار است. واشنگتن از نزدیک فعالیت های نظامی روسیه را در آنجا زیر نظر دارد.

10:20- ادامه حملات ارتش اوکراین به مناطق مسکونی لوهانسک و دونتسک

طبق اطلاعات دفتر نمایندگی منطقه لوهانسک در مرکز مشترک کنترل و هماهنگی آتش‌بس، نیروهای اوکراینی طی شب گذشته 11 بار مناطق مسکونی مختلف در سرزمین لوهانسک را هدف حملات توپ و خمپاره خود قرار دادند.

در این گزارش یادآوری شده که 5 منطقه مسکونی هدف قرار گرفته، دو نفر از ساکنین زخمی شدند، دو خانه ویران و ده خانه و پنج ساختمان و همچنین یک سیم برق آسیب دیدند و در نتیجه این حملات حدود 300 نفر بدون برق مانده‌اند. 

دفتر نمایندگی منطقه دونتسک در مرکز مشترک کنترل و هماهنگی آتش‌بس نیز اعلام کرد که در ساعت 8:30 صبح امروز (به وقت محلی)، نیروهای مسلح اوکراینی 7 خمپاره کالیبر 120 میلی متری را به شهر میخائیلووکا شلیک کردند. هنوز تلفات و آسیب‌های احتمالی این حمله مشخص نشده است. ‎

طبق گزارش این دفتر، طی شبانه روز گذشته، نیروهای اوکراینی 42 بار مناطق مختلف دونتسک را هدف قرار داده و در این حملات در مجموع 318 قطعه مهمات استفاده شد.‎

10:10- توقیف یک قایق تفریحی متعلق به الیگارشی روسی در اسپانیا

رسانه‌های اسپانیایی عصر دوشنبه گزارش دادند که مقامات این کشوربرای اولین بار یک قایق تفریحی را که ممکن است متعلق به یک الیگارش روسی باشد که تحت تأثیر تحریم های اتحادیه اروپا قرار گرفته است، توقیف کرده‌اند. این روزنامه نوشت: در حال بررسی است که آیا قایق تفریحی لوکس در بندر بارسلونا که ارزش آن 135 میلیون یورو تعیین شده است، واقعا متعلق به سرگئی چمزوف، رئیس شرکت تسلیحاتی دولتی روسیه روستک است یا خیر. اداره کل نیروی دریایی بازرگانی اسپانیا.‎

10:08- اسلواکی سه کارمند سفارت روسیه را به‌اتهام جاسوسی اخراج کرد

اسلواکی سه کارمند سفارت روسیه در براتیسلاوا را به اتهام جاسوسی اخراج کرد. وزارت امور خارجه این کشور عصر دوشنبه اعلام کرد، آنها باید ظرف 72 ساعت اسلواکی را ترک کنند زیرا فعالیت های آنها با قوانین دیپلماتیک مغایرت دارد. وزارت خارجه اسلواکی مشخص نکرد که این سه نفر چه کسانی هستند و چه وظایفی انجام داده اند. هم زمان، حداقل سه شهروند اسلواکی که گفته می شود برای پول جاسوسی می کردند، دستگیر شدند.‎

10:06- کره‌جنوبی به اوکراین کمک مالی و نظامی خواهد کرد

وزارت دفاع کره جنوبی اعلام کرد که این کشور تصمیم گرفته نه تنها کمک‌های معمول بشردوستانه، بلکه کمک نظامی، به استثنای تسلیحات، را به اوکراین ارسال کند.

سخنگوی وزارت دفاع صبح امروز در یک کنفرانس خبری گفت: "دولت ما تصمیم گرفته است که کمک نظامی، البته نه سیستم‌های تسلیحاتی را به اوکراین ارائه دهد. مذاکرات در خصوص جزئیات خاص این کمکها، مانند فهرست کالاها و سپس نحوه حمل و یک طرح برای ادامه ارسال آنها در حال بررسی است.»

وی افزود: در مورد تسلیحات روسی که مورد استفاده ارتش کره جنوبی قرار دارند، تاکنون قطعات کافی برای تعمیر آنها موجود است. و در آینده نیز طرف کره جنوبی به دنبال راه هایی برای خرید یا تولید آنها در کشورهای ثالث و در خود جمهوری کره خواهد بود.

10:02- انگلیس: روسیه در حال برنامه‌ریزی برای استفاده از تسلیحات شیمیایی است

بر اساس اطلاعات وزارت دفاع بریتانیا، روسیه ممکن است در حال برنامه ریزی برای استفاده از سلاح های شیمیایی یا بیولوژیکی در اوکراین باشد. این وزارتخانه در توییتر خود بدون ارائه هیچ مدرکی این فرضیه را مطرح کرد که این می تواند در پاسخ به حمله جعلی به نیروهای روسیه باشد. نگرانی های مشابهی قبلاً توسط مقامات ایالات متحده ابراز شده بود.‎

10:00- چین: پکن اعمال تحریم‌ها علیه روسیه را رد می‌کند

"وانگ یی"، وزیر امور خارجه چین، کشورش را "نه به‌عنوان یک طرف" در مناقشه بر سر تهاجم روسیه به اوکراین می بیند. به گفته منابع رسمی، وزیر امور خارجه در تماس تلفنی با همتای اسپانیایی خود، "خوزه مانوئل آلبارس"، گفت: دولت او نمی‌خواهد تحریم‌ها به چین ضربه بزند. چین اصولاً اعمال تحریم ها را رد می کند. وزارت خارجه چین روز سه شنبه در پکن به نقل از وی گفت: چین حق دارد از حقوق و منافع مشروع خود محافظت کند.

"وانگ یی" این درگیری را نتیجه "انباشتگی و تشدید تضادها در طول سال ها" در معماری امنیتی اروپا خواند. وی به گزارش های آمریکایی مبنی بر درخواست روسیه از دولت چین برای کمک نظامی و اقتصادی پس از آغاز جنگ در اوکراین، پاسخی نداد. سخنگوی وزارت خارجه چین پیشتر از اطلاعات نادرست "بدخواهانه" ایالات متحده صحبت کرده بود.‎

مذاکرات روسیه و اوکراین به‌طور روزانه ادامه خواهد داشت

ولادیمیر مدینسکی، رئیس هیئت نمایندگی روسیه در مذاکرات و دستیار رئیس جمهوری روسیه روز دوشنبه اعلام کرد که طرف روسی مذاکرات روزانه‌ای با اوکراین از طریق ویدئوکنفرانس انجام می‌دهد و بدین ترتیب تا حد زیادی در زمان و هزینه صرفه جویی خواهد شد. این مقام روس گفت: هر روز و هفت روز در هفته، مذاکرات با هیئت اوکراین در قالب ویدئو کنفرانس ادامه خواهد داشت و ما تلاش می کنیم تا هر کاری که ممکن است انجام دهیم تا وظایفی که رئیس جمهور ولادیمیر پوتین، برای آینده صلح آمیز روسیه تعیین کرده است، تحق یابد.»

دور چهارم مذاکرات روسیه و اوکراین روز دوشنبه از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد. میخائیل پادولیاک، مشاور رئیس جمهوری اوکراین پس از پایان این نشست اعلام کرد که بعد از یک مکث فنی، مذاکرات روز سه شنبه ادامه خواهد یافت.

ولادیمیر زلنسکی نیز شب گذشته تایید کرد که مذاکرات روسیه و اوکراین در تاریخ 15 مارس (24 اسفند) از سر گرفته خواهد شد.

چه‌زمانی می‌توان به توافق صلح با روسیه دست یافت؟

آلکسی آرستوویچ، مشاور رئیس دفتر ولادیمیر زلنسکی، معتقد است که توافق صلح بین روسیه و اوکراین ممکن است در اولین فرصت - حداکثر ظرف یک الی دو هفته - و در ماه مه (فروردین ماه) به دست آید.

آرستوویچ شب گذشته در یک مصاحبه گفت: «من فکر می کنم حداکثر تا اوایل ماه مه، ما به احتمال زیاد باید به یک توافق صلح با طرف روسی دست پیدا کنیم، و شاید خیلی سریعتر. باید منتظر بود و دید که چه خواهد شد. من این زمان را پیش بینی میکنم. به عقیده من، توافق صلح و پایان جنگ با خروج نیروهای روسی از خاک کشور ما، به همراه دیگر توافقات احتمالی، در آینده نزدیک و ظرف یکی دو هفته آینده ممکن باشد.»

ارتش روسیه اوضاع در نیروگاه‌های هسته‌ای چرنوبیل و زاپاروژیا را تحت کنترل دارد

آلکسی پولیشچوک، مدیر اداره دوم کشورهای مستقل مشترک المنافع وزارت امور خارجه روسیه در مصاحبه با خبرگزاری نووستی اعلام کرد که نظامیان روسی به همراه نگهبانان و پرسنل اوکراینی اوضاع در نیروگاه‌های هسته‌ای چرنوبیل و زاپاروژیا را بطور کامل کنترل می‌کنند. به گفته وی، این نیروگاه‌ها به طور عادی کار می‌کنند و تشعشعات آنها طبیعی است و این مسئله از سوی توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی تایید شده است.

این دیپلمات روس افزود: «اکنون تلاش‌های اصلی با هدف جلوگیری از تحریکات احتمالی علیه این تأسیسات زیرساختاری حیاتی توسط نیروهای ملی‌گرای اوکراینی انجام می شود.»

آنتونوف: رسانه‌های آمریکایی بی‌طرفانه فعالیت کنند

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در ایالات متحده صبح امروز ابراز امیدواری کرد که رسانه‌های آمریکایی از تحریک "روس هراسی" دست بردارند و ارزیابی‌های خود از روند اوضاع در اوکراین را به شیوه‌ای بی طرفانه ارائه دهند.

آنتونوف همچنین یادآور شد که اکثر رسانه‌های غربی برداشت یک طرفه‌ای از رویدادهای اوکراین را به مخاطبان خود تحمیل می کنند و روسیه را به عنوان یک متجاوز نشان می دهند. به‌گفته وی، از جمله اینکه، شبکه‌های تلویزیونی آمریکایی حتی یک گزارش از حملات دائمی نیروهای اوکراینی به مناطق دونتسک و لوهانسک نشان نداده‌اندو این برخورد یک جانبه و غیرقابل قبول است.

توضیح کرملین درباره احتمال نشست پوتین و بایدن

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین شب گذشته در پاسخ به این سئوال خبرنگاران که آیا در حال حاضر امکان دیدار روسای جمهوری روسیه و آمریکا وجود دارد، اعلام کرد که در حال حاضر درباره احتمال دیدار ولادیمیر پوتین و جو بایدن هیچ مذاکراتی بین مسکو و واشنگتن انجام نمی‌شود.

پسکوف چند روز قبل گفته بود که دیدار پوتین و بایدن بطور کلی منتفی نیست، ولی صحبت درباره سازماندهی چنین مذاکراتی زودهنگام است. آخرین بار در تاریخ 12 فوریه گفتگوی ویدئویی بین روسای جمهوری روسیه و ایالات متحده انجام شده بود.

تذکر پوتین درباره اقدام وحشیانه جدید ارتش اوکراین

دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس ‌جمهوری روسیه روز دوشنبه بار دیگر با نفتالی بنت، نخست‌ وزیر رژیم اسرائیل گفت‌وگوی تلفنی داشت و طرفین در خصوص روند اوضاع کنونی در اوکراین تبادل نظر کردند، در این زمینه، ولادیمیر پوتین توجه طرف مقابل را به اقدام وحشیانه جدید ارتش اوکراین، حمله موشکی روز دوشنبه به مرکز شهر دونتسک که منجر به تلفات متعدد بین غیرنظامیان این شهر شد، جلب کرد.

رایزنی مجدد وزرای خارجه روسیه و ترکیه درباره وضعیت اوکراین

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه در جریان گفتگوی تلفنی با مولود چاووش‌اوغلو همتای ترکیه‌ای خود، آخرین تحولات پیرامون اوکراین را مورد بررسی قرار داد.

طبق اطلاعات وزارت خارجه روسیه، روند اوضاع کنونی در اوکراین، از جمله در رابطه با کمک نظامی روسیه برای بازگشت امن شهروندان این کشور به ترکیه بررسی شد. علاوه بر این، لاوروف توصیه کرد که طرف ترکیه‌ای از مقامات کی‌یف درخواست کند که مانع از ایجاد کریدورهای بشردوستانه برای تخلیه غیرنظامیان نشود.

درخواست چین از روسیه و اوکراین برای جلوگیری از یک بحران انسانی

رئیس کمیسیون روابط خارجی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین صبح امروز در دیدار با جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهوری آمریکا تأکید کرد که تشدید درگیری بین روسیه و اوکراین غیرقابل قبول بوده و ممکن است به یک بحران انسانی جهانی تبدیل شود.

وی تاکید کرد: جامعه بین‌المللی باید از مذاکرات صلح بین روسیه و اوکراین حمایت کند تا در اسرع وقت به نتایج قابل توجهی دست یابد و همچنین سریع‌ترین روند تنش‌زدایی ممکن را ترویج دهد. به گفته وی، دولت چین خواستار ایجاد یک مکانیسم امنیتی موثر در اروپا، از جمله توجه به نگرانی‌های امنیتی برای روسیه است.

این در حالی است که کاخ سفید هشدار داده که نقض رژیم تحریم‌های علیه فدراسیون روسیه می‌تواند برای پکن «عواقب مهمی» از سوی دولت آمریکا داشته باشد.

کشته‌شدن 47 غیرنظامی در منطقه دونتسک طی 26 روز تشدید تنش‌ها

دفتر نمایندگی منطقه دونتسک در مرکز مشترک کنترل و هماهنگی آتش‌بس اعلام کرد که نیروهای مسلح اوکراین طی 26 روز گذشته 1090 بار مناطق مختلف دونتسک را گلوله باران کردند و در این مدت 47 غیرنظامی کشته شدند.

بر اساس این طی این حملات 221 نفر از ساکنین این منطقه، از جمله 14 کودک، با شدت‌های مختلف مجروح شدند که تنها در روز دوشنبه 40 نفر مجروح شدند که از این تعداد، پنج نفر از مناطقی بودند که قبلاً توسط نیروهای مردمی دونتسک آزاد شده بود.

افزایش تعداد قربانیان بمباران شهر دونتسک به 20 کشته و 36 زخمی

ستاد دفاع ارضی منطقه دونتسک شب گذشته اعلام کرد که تعداد افراد آسیب دیده در جریان حمله موشکی ارتش اوکراین به شهر دونتسک با استفاده از سامانه "توچکا-یو" به 20 کشته و 36 نفر افزایش یافته است.

طبق گزارش خبرنگاران، ظهر روز دوشنبه یک موشک توچکا-یو اوکراینی به نزدیکی ساختمان دولت در مرکز شهر دونتسک اصابت کرد که در زمان حمله مردم زیادی در حال آمد و شد بودند. مقامات دونتسک این اقدام ارتش اوکراین را یک جنایت جنگی نامیدند.

روسیه در پاسخ به حمله به دونتسک، شرکت‌های صنایع دفاعی اوکراین را هدف قرار خواهد داد

سرلشکر ایگور کوناشینکوف، سخنگوی رسمی وزارت دفاع روسیه شب گذشته در جمع خبرنگاران اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور در پاسخ به حمله موشک تاکتیکی توچکا-یو اوکراینی که حامل مهمات خوشه‌ای به منطقه پرجمعیت دونتسک بود، اقدامات سریعی انجام خواهند داد و از جمله اهداف بعدی از کار انداختن شرکت‌های مجتمع نظامی-صنعتی اوکراین است که به ساخت، تعمیر و بازیابی سلاح‌هایی که نیروهای ملی‌گرا برای ارتکاب جنایات جنگی استفاده می‌کنند، تعیین خواهد شد.

کوناشینکوف از ساکنان خانه‌های مجاور و همچنین اوکراینی‌هایی که در شرکت‌های صنایع دفاعی کار می‌کنند، خواست فوراً مناطقی که خطر بالقوه دارد را ترک کنند.

روسیه در کشته‌شدن خبرنگار آمریکایی در اوکراین هیچ دخالتی نداشت

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل در یک نشست خبری اعلام کرد که منطقه ایرپنیا، جایی که "برنت رنو" خبرنگار آمریکایی در آنجا کشته شده، تحت کنترل نیروهای مسلح اوکراینی قرار دارد.

این دیپلمات روس گفت: «همتای آمریکایی من به مرگ روزنامه‌نگار برنت رنو در ایرپنیا اشاره کرد که گفته می‌شود به دست نیروهای روسی کشته شده. ما نسبت به هر گونه تلفات در درگیری اوکراین ابراز تاسف می کنیم، اما می خواهم دو نکته را توضیح بدهم. اول اینکه، این فرد یک روزنامه نگار نبود و این موضوع بلافاصله توسط خود روزنامه نیویورک تایمز تکذیب شد. ثانیاً، منطقه ایرپنیا کاملاً توسط نیروهای مسلح اوکراین و واحدهای دفاع ارضی اوکراین کنترل می شود. و به گفته یکی از همکاران رنو، این نیروهای مسلح اوکراینی بودند که به خودروی آنها آتش گشودند.»

مسکو به اخراج سه دیپلمات روسی از اسلواکی پاسخ متقابل می‌دهد

وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که مسکو به اخراج سه دیپلمات این کشور از جمهوری اسلواکی پاسخ خواهد داد. این وزارتخانه اطمینان داد: "این اقدام بی پایه و اساس بی‌پاسخ نخواهد ماند."

روز دوشنبه مشخص شد که سه دیپلمات سفارت روسیه در براتیسلاوا به‌عنوان "عنصر نامطلوب" معرفی شدند. آنها مظنون به همکاری با وزارت دفاع روسیه شدند. دیپلمات‌های روسی باید ظرف 72 ساعت خاک اسلواکی را ترک کنند.

منبع: تسنیم

ارسال نظرات